Whatsapp ile destek almak için dokunun

Doğal ürünü satışı yapmak isteyen firmalar için KOSGEB desteği

Doğal ürünü satışı yapmak isteyen firmalar için KOSGEB desteği

2018 yılında kendi iş yerini açmak isteyen 18 yaşını doldurmuş T.C. vatandaşları için 50 bin TL hibe kredi veren tek kurum KOSGEB ‘dir. İşyeri açma kredisi alarak kurmak istediğiniz işletme için devlet destekli ihtiyacınız olan bütün gereksinimlerinizi hibe ve faizsiz olarak tahsis edebilirsiniz.

Doğal ürün satışı yapan dükkan açmak isteyenlere KOSGEB DESTEK veriyor.

2018 yılında kendi iş yerini açmak isteyen 18 yaşını doldurmuş T.C. vatandaşları için 50 bin TL hibe kredi veren tek kurum KOSGEB ‘dir. İşyeri açma kredisi alarak kurmak istediğiniz işletme için devlet destekli ihtiyacınız olan bütün gereksinimlerinizi hibe ve faizsiz olarak tahsis edebilirsiniz. KOSGEB ‘ in yanı sıra özel olarak faaliyet gösteren Akbank başta olmak üzere devlet kamu bankası olarak Türkiye Halk bankası da iş yeri açmak isteyenler için 12 ay ödemesiz 48 ile 120 ay vadeli kredi olanağı sağlamaktadır. Kurumlardan ve bankalardan iş yeri kurma kredisi nasıl alabileceğinizi ve sizlerden bu kuruluşlar ne gibi şartları talep edeceğini burada bulabilirsiniz.

 

İşyeri açma kredisi veren bankalar ve kuruluşlar

İşyeri kredileri 3’e ayrılır. İş kurmak için verilmekte olan krediler;

 

Devlet destekli iş yeri açma kredisi veren kuruluşlar, (KOSGEB)

Bankaların verdiği iş kurma kredileri, (İHTİYAÇ KREDİLERİ)

Kobi’lere sağlanan işyeri açma ve destekleme kredi paketleridir.

Şimdi maddeler halinde, iş kuracak kişiler için iş kurma kredilerini inceleyelim ancak öncesinde dükkan açmak isteyen genç arkadaşlara birkaç  tavsiyemiz olacak.

 

Eğer elinizde iş kurmak için hiç paranız yok ise, hevesinizi kırmak gibi olmasın ama, çok iyi hesaplama yapmalısınız. Banka kredisi çekerek dükkan açmak istiyor iseniz, iş yerinizden kazanacağız para ile taksitleri ödemeyi planlıyorsanız, hüsrana uğrayabilirsiniz. Bu sebeple, bugün açtığınız dükkanı veya işyerini, 3 gün sonra kapatmamak için ilk aylarda iş yerinden gelecek kazançlara güvenerek, işyeri açma kredisi çekmemenizi öneririz.

 

 

KOSGEB İşyeri Açma Kredisi Nasıl Alınır

Kendinize ait bir iş yeriniz olmasını istiyor ve bunu en ucuz maliyetle elde etme niyetinde iseniz Türkiye de başvuru yapabileceğiniz belkide tek devlet kurumu KOSGEB ‘dir. Krum ülke ekonomisini canlandırma ve canlı tutmak için özellik ile genç girişimcilere geri ödemesiz ( hibe ) ve faizsiz kredi imkanı sağlamaktadır. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı olan KOSGEB, gerekli şartları sağlayan bütün girişimcilere 2018 yılında bu kapsam doğrultusunda 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz kredi vermektedir. KOSGEB işyeri açma kredisi almak isteyenler için bir kaç uygulama ve evrak kayıt işlemlerini gerçekleştirmesi yeterlidir. Konu ile ilgili KOSGEB Müdürü Sn. Recep BİÇER beyefendinin videosunu izlemek için lütfen burayı tıklayınız.

 

İlk Önce Eğitim Almanız Gerekmektedir!

KOSGEB üzerinden gidip iş fikrinize yönelik atılımlar yapacaksanız şayet öncelik ile elinizde bir ” Girişimcilik Belgesi ”  olması gerekmektedir. Bu belgeyi ücretsiz olarak ülkemizin her ilinde hatta ilçesinde dahil alabilirsiniz. Belgeyi alabilmenin yolu ” Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ” üzerinden geçmektedir. Eğitimleri katılım için ise BURADA yer alan listede girmek istediğiniz ili seçip daha sonra seçili olan ile ait eğitim takviminde size uygun olan kursa müracaat etmeniz gerekir. Başvurunuz kabul gördükten sonra düzenlenen eğitim sonrasında ortalama 30 iş günü içinde sertifikanızı alabilirsiniz.

 

” HİBE ” İşyeri Açma Destek Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarı bir şekilde bitirenler artık iş yerlerini açabilirler. Kurmuş olduğunuz iş yeri için harcamalarınızı mutlaka yaparken faturalandırmaya lütfen özen gösteriniz. Yapmış olduğunuz giderlerin faturalarındaki bedeli devletten geri almak için ise sırası ile lütfen şu adımları sağlayın.

 

KOSGEB veri tabanına kayıt olmanı gerekmektedir. KOSGEB veri tabanına nasıl kayıt olacağınızı resimli olarak buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Kayıt işlemi sonrasında sizin e-mail adresine gelen kullanıcı adı ve şifre ile KBS sistemine giriş yaparak ” Yeni Girişimcilik Destek Programı ” başvurusunda bulununuz.

 

Başvuru da almış olduğunuz form ve işletme giderlerini gösteren harcama faturaları ile kendi kurumunuza müracaat ediniz.

Size verilen gün geldiğinde işletmenize özel hazırladığınız yada hazırlattığını iş planı projenizi sunum yapın ve onaylatınız.

İş planı projeniz onaylandıktan sonra ise;  kobi beyannamesi ve kobi bilgi dokümanı oluşturmanı ve çıktısını almanız gerekmektedir. Bu işlemleri burayı tıklayarak yapabilirsiniz. 

 

Başvuru rehberini indirip daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Halkbank Yeni Girişimcilere Özel Krediler Veriyor

Türkiye Halk Bankası tarafından 2018 yılında başlatılan seferberlik kapsamında yeni girişimcilik faaliyetinde bulunan ve okuduğu Üniversite yada Çıraklık Halk Eğitim Merkezi diploması üzerine iş kuracaklara 75 bin TL kadar kredi verilmektedir. 3 ayrı alan için oluşturulan bu krediler için şartlar aşağıdaki gibidir.

 

Kendine güvenen CESUR girişimciler için 36 yaşından gün almamaları durumda ve yüksek okul yada Üniversitede ki okumuş oldukları alana ait iş yeri kurmaları durumda 75.000 TL kredi olanağı sağlanmaktadır. Üstelik 12 ay hiç ödemesiz 48 ay da işit aralıklar ile taksit imkanları ile.. Süper dimi..! Bu şartlara sahip ve kuracağınız dükkan için en az 24 aylık bir de tecrübeniz mevcut ise hemen başvurunuzu yapınız.

Usta girişimciler, artık kendi işinizin kurma vakti gelmedi mi.? Halk bankası okur yazar niteliğinde olan 60 ay ustalık gösterdiği alanda çalıştığı ispatlayan girişimciler için ise 30.000 TL kredi imkanı sunmaktadır. 30 yaşını aşmamış olan ustalarımıza sağlanacak bu imkanlarda geri ödemelerde ilk yıl hiç taksit yok.!

 

Yeni bir şey mi bulduğunuz.! Tüm mucitlerimize, TUBİTAK vb. kurumlardan hibe almaya hak kazandı iseniz ve bulduğunuz buluşa ait patente aldı iseniz 75.000 TL kadar krediniz Halk bankasında sizi bekliyor.

TEB Bankası Yeni İşletme Kuracak Olan Girişimcilere Kredi Veriyor!

Ticaret hayatına yeni atılacaklara insanın ne babası nede eşi dahil güvenmez iken TEB yani Türkiye Ekonomi Bankası ticaret hayatında 12 ayın altına hizmet sunanlara büyük bir cesaret ile tam 50,000 TL kefilsiz kredi olamak üzere arzu edene ise tam 100.000 TL kadar teminat göstermeleri dahilin kredi olanakları sunmaktadır. Üstelik vermiş olduğu bu parayı arzu eden 1 yıl geri ödemesiz olarak sonra ise istediği eşit taksitler ile geri ödemeli olarak vermektedir. 36 aydan 60 aya kadar verilen TEB işletme destekleri ile ham madde veya satış yapacağınız ürün alımları için banka teminatlarını dahil kapsamaktadır. Tüm ayrıntılı bilgi BURADA yer almaktadır!

 

Bankalardan İş Yeri Kredisi Alacaklardan Aranan Şarlar Nedir ?

Hangi bankadan olursa olsun iş yerinizin giderlerinin karşılanması için şayet kredi alacaksanız mutlak suret ile KKB kredi notu değerinizin yüksek olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra ise banka sizden;

 

Kefil yada ipotek

Yıllık mali bilançonuzu

isteyebilmektedir.

 

T.C. Ziraat Bankası Engellilere Özel İşletme Kredileri

Engelli kardeşlerimize ve bu engelli işçi çalıştıran işletmelere T.C. Ziraat bankası 60 aya varan engelsiz destek paketi altında ticari hayatlarını desteklemek için kredi imkanı sunmaktadır. Oldukça düşük faiz oranları ile sunulan ” Engelsiz Destek Paketi ” yanı sıra engelli vatandaşlarımıza ayrıca bankacılık işlemelerinde de özel indirimler sağlanmaktadır. Bankanın engelli girişimcilere sunmuş olduğu imkanlar bunlar ile bitmedi! 18 yaşında büyük çocukları dahil olmak üzere tüm aile fertlerine özel ayrıcalıklar ile bireysel emeklilik imkanları da sağlanmaktadır. Tüm bu fırsatlardan istifade edebilmeniz için şahsen size en yakın banka şubelerine gitmelisiniz.

 

İŞKUR Engelli Kardeşlerimize Hibe İşletme Kurma Destekleriniz Artırdı!

2018 Yılında engelli kardeşlerimize İŞKUR daha önce kuracakları işletmeler için vermiş olduğu 30 bin TL hibe desteğini tam 50.000 TL çıkardır. Girişimcilik belgesi sahibi tüm engelli kardeşlerimizin hazırladıkları proje ile müracaat edebilecekleri bu imkanlar her il ve ilçede olan İŞKUR birimlerine şahsen olarak yapılabilmektedir. Yılda 2 dönem halinde kabul görülen başvurular için detaylı bilgileri buradan bulabilirsiniz.