Whatsapp ile destek almak için dokunun

Yeni İş Fikirleri 2018 Doğal Ürün Satışı

Yeni İş Fikirleri 2018 Doğal Ürün Satışı

Sizlere bu konuda yardımcı olacağını umduğuz Doğal ve Yöresel Ürünler Satışı yapan işletme kurmanın faydalarından bahsedeceğiz.

Sadece kârlı değil, uzun vadede başarılı bir iş kurmak istiyorsanız yüzlerce iş fikri arasından doğru seçimi yapmanız gerekmektedir. Sizlere bu konuda yardımcı olacağını umduğuz Doğal ve Yöresel Ürünler Satışı yapan işletme kurmanın faydalarından bahsedeceğiz. 

Doğal beslenme diğer bir deyişle organik beslenme, sağlıklı yaşamın en temel ilkelerinden bir tanesidir. Günümüzde doğal ürünlere ulaşımın zor olması ve şehir hayatının insanları hazır ürün tüketimine teşvik etmesi sebebiyle doğal beslenme alışkanlığı günden güne azalmaktadır. Buna paralel olarak obezite ve bir çok kronik hastalık hızla artmaya devam etmektedir. Kırsal kesimde genel olarak daha uzun ve sağlıklı yaşam sürülmesinde şüphesiz en büyük etken organik beslenme alışkanlığıdır.

Ve bu konuda büyük şehirlerde yaşayan insanlar daha da bilinçlenmektedir.

Sağlıklı beslenme, organik ürün tüketmeyi tercih etme öyle bir akım ki, ürünün satıcısının da reklamının kendiliğinden yapılmasını sağlıyor. Sosyal medya, insanların hayatlarını, seçimlerini sürekli ifşa ettikleri bir kanal ve herkes herkesin ne yediğini, ne giydiğini, ne okuduğunu nereye gittiğini, hangi sporu yaptığını biliyor. Özellikle son yıllarda yapılan sağlık araştırmaları da çok tüketiciyi etkilemiş olmalı ki besin seçiminde daha özenli hale gelindi. Peki, köy ürünleri yani organik ürünlerin satışını yapmanın aşamaları nelerdir?

Organik ürünlere ulaşmak henüz tam manasıyla kolay hale gelemedi. Bu sebeple yeni bir istihdam da oluşmuş durumda. Kimyasallarla işi kolaylaştırmadan ürün elde etmek ciddi bir emek, çaba ve sabır istiyor. Satışını yapmak istiyorsanız, ilk önce hangi ürünün ya da ürünlerin satışını yapmak istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Seçim yaptıktan sonra nerede ve  hangi koşullarda üretildiği ile ilgili araştırma yapmanız gerek.

İşte tam bu noktada toptankoyurunleri.com katkı maddesi eklenmeden geleneksel yöntemlerle üretilmiş reçel, pekmez, marmelat, salça, turşu, sirke ve kahvaltılık kategorisinde yöresel lezzetler sunuyor.

KOSGEB Destekleri ve gerekli belgeler neler?

Bunların ardından standartlara uyma, izinler ve ruhsat olayına sıra gelmekte. Organik ürün satışı yapmak için ürünlerinizin organik ürün standartlarına uygun olması gerek ve bu da bir masraf kalemi demek oluyor. Resmi başvurularınızı yapmanız, bu satışı yapmak için izinler almanız gerek. Devlet desteği alma şansınız da doğabilir. KOSGEB, yeni girişimci destek programında işyeri açmak isteyenlere 50 bin TL ila 100 bin TL arasında faizsiz kredi desteği sağlıyor. Bu programı değerlendirirseniz, girişteki sermaye ihtiyacınızı karşılamış olacaksınız ve güvenle sektöre adım atacaksınız.

Unutmayın;

• Müşterilerin cahilce bile olsa sorulan sorulara onları kırmadan, üzmeden tek tek gereksiz de olsa cevaplayın.

 

Doğal ürün satışı yapan işletmede çeşitlilik çok önemli; zira sizin dükkana giren adamın aslında kafasında net bir şey yok. Ayaküstü canı çektiğini alıp gitme meyilitesinde; dolayısıyla sunum işini iyi yaparak ve müşteriye ürünü lezzetli, hoş, temiz göstermelisiniz.

 

• Genelde yöresel lezzetlerin, doğanın ön plana olduğu yerlerde şarküteri açmak müşteriyi cezbetme açısından daha avantajlı olacaktır. Tozlu, gürültülü, kirli ve de kalabalık bir caddedense; temiz, yeşil, berrak, orta kalabalık bir mekan sizin için satış açısından avantaj sağlayacaktır.